Vremenska prognoza za vikend

Objavljeno prije 1 godina

U subotu, 18.11.2017., u Bosni oblačno vrijeme sa slabom kišom ili rosuljom. Padavine većinom u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. U ostalim područjima Bosne lokalno slabe padavine. U Hercegovini prije podne sunčano, u drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 11 do 16°C.

U nedjelju, 19.11.2017., u cijeloj zemlji pretežno oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na ponedjeljak se očekuje kiša i pljuskovi. Snijeg ili susnježica u Bosni iznad 700 metara nadmorske visine. Padavine nisu obilne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U noći na ponedjeljak u Hercegovini jačanje bure. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.

U ponedjeljak, 20.11.2017., u Hercegovini ujutro razvedravanje. U Bosni u jutarnjim satima slabe padavine u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Granica snijega ili susnježice bi se mogla spustiti i do 500 metara nadmorske visine, niže je kiša. Više oblačnosti u Bosni prije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima, a u ostalim područjima razvedravanje. U drugoj polovini dana u cijeloj Bosni pretežno vedro. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jaka bura, koja će oslabiti od poslijepodnevnih sati. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.