Završeno Pojedinačno prvenstvo BiH, najbolja atletičarka Zeničanka Mediha Salkić

Objavljeno prije 11 mjeseci
Foto: Arhiv

U Zenici se tokom vikenda održalo Pojedinačno prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniore i juniorke. Nastupio je veliki broj atletičara i atletičarki iz cijele Bosne i Hercegovine, a takmičili su se u dvadeset disciplina.

Najbolji nastup u muškoj konkurenciji imao je Nermin Štitkovac, atletičar Atletskog kluba „Sarajevo“. U bacanju kugle i diska osvojio je titulu državnog prvaka, a rezultatom ostvarenim u bacanju kugle, ispunio je i normu za nastup na Evropskom prvenstvu za atletičare do 20 godina, koje će se idućeg mjeseca održati u italijanskom Grossetu.

Najbolji nastup u konkurenciji atletičarki imala je Mediha Salkić, atletičarka Atletskog kluba „Zenica“, koja je, kao i Štitkovac, pobijedila u bacanju kugle i diska. U obje discipline potvrdila je normu za nastup na Evropskom prvenstvu u Grossetu.

Pojedinačno prvenstvo BiH za juniore i juniorke selektorima Elviru Krehmiću i Dragomiru Čabrilu je poslužilo i kao izborno za Balkansko prvenstvo za juniore i juniorke, a koje će se početkom mjeseca održati u rumunskoj Craiovi.

Kompletne rezultate možete pogledati OVDJE.