Zenica pokrivena sa 42 kamere za video nadzor (VIDEO+FOTO)

Objavljeno prije 1 godina

Grad Zenica je obezbijedio LPR kamere koje su u kabinetu gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića danas svečano predate Ministarstvu unutrašnjih poslova ZDK.

Radi se o vrijednoj donaciji Grada Zenica koju je gradonačelnik Kasumović uručiti policijskom komesaru MUP-a ZDK-a Semiru Šutu i Admiru Gaziću, načelniku Policijske uprave I Zenica.

Kasumović je istakao da je vrijednost donacije 50.000 KM, a i u narednoj godini će biti obezbijeđena sredstva u budžetu za poboljšanje rada policije u Zenici.

“Gradska uprava i ja kao gradonačelnik smo prezadovoljni radom policije na teritoriji Grada Zenice. Obratio sam se komesaru i zamolio ga da kaže šta je najbitnije da Grad učini za policiju, nakon čega su izrazili želju za nadogradnjom video nadzora”, izjavio je Kasumović.

Komesar Šut je istakao da je Zenica do sada imala video nadzor zahvaljujući 35 kamera, a sa ovom donacijom će se broj povećati na 42 i samim tim dodatno podići sigurnost u samom gradu, jer će zahvaljujući ovom sistemu u svakom trenutku policija biti u mogućnosti znati ko je od vozača, koji je od ranije imao registrovan prekršaj, ušao ili izašao iz Zenice.

Inače, LPR (License Plate Recognition) kamere se upotrebljavaju za nadzor, odnosno, kontrolu ulaska/izlaska vozila uz pomoć tehnologije prepoznavanja registarskih brojeva na tablicama vozila. LPR može automatski pročitati i prepoznati informacije registarske pločice s vozila u prolazu, uzeti snimke, prezentirati informacije u user-friendly način za učinkovitu identifikaciju vozila.

Zenica dobila LPR kamere za saobraćaj

Zenica dobila LPR kamere za saobraćaj

Posted by RADIO ZENIT on Thursday, November 23, 2017

.

Više na: https://www.zenit.ba/zenica-dobija-lpr-kamere-za-saobracaj/

Posted by RADIO ZENIT on Thursday, November 23, 2017