Ukupno podjela

Zeničanin Vedad Karić državni prvak

Zeničanin Vedad Karić državni prvak

Danas je vožena biciklistička utrka u Gračanici gdje su se biciklisti iz cijele Bosne i Hercegovine nadmetali za titulu državnog prvaka u disciplini brdski hronometar.

Titulu državnog prvaka u najjačoj ELITE kategoriji u svoj grad je ponio trenutno najbolji biciklista u državi Karić Vedad, član biciklističkog kluba “Rotacija – SPIN” iz Zenice koji je ujedno i oborio dosadašnji rekord staze.

Da uspjeh kluba bude bogatiji za još jednu medalju sa utrke pobrinuo se Eldin Šarić koji je osvojio srebrenu medalju u Masterima.

Naredne utrke su na programu već sljedeće sedmice gdje Vedad predstavlja našu državu na Evropskim Olimpijskim Igrama u Bjelorusiji, dok će ostatak ekipe vršiti pripreme za predstojeće utrke krajem Juna u Banja Luci.

“Voziti po ovakvoj temperaturi utrku je stvarno naporno uzimajući u obzir da je vožen uspon onda to postaje još zahtjevnije, ali eto i po ovakvim vremenskim uslovima sam uspio pobijediti i svom gradu donijeti titulu prvaka države nakon mnogo godina, a uz to sam i oborio dosadašnji rekord staze što je dokaz da se trenutno nalazim u dobroj formi koja mi je potrebna pred Evropske Igre”, izjavio je za Radio Zenit Vedad.

Čestitamo novoosnovanom klubu i želimo im još dobrih utrka u narednom periodu i da u skorije vrijeme u Zenici zaživi biciklizam onakav kakav je bio nekada davno, jer naš grad to treba.

Zenica
few clouds
25 ° C
25 °
25 °
47 %
2.1kmh
20 %
pet
23 °
sub
28 °
ned
29 °
pon
25 °
uto
24 °

Posljednje objavljeno