Ukupno podjela

Zeničanin Vedad Karić sa pobjedom korak bliže tituli osvajača Premier Lige BiH (FOTO)

Zeničanin Vedad Karić sa pobjedom korak bliže tituli osvajača Premier Lige BiH (FOTO)

Nacionalni park Kozara je u nedjelju ugostio MTB bicikliste iz 9 zemalja na biciklističkoj utrci XCO UCI C2 formata, gdje su vozači BK “Rotacija-SPIN” nastupili u dvije kategorije i to ELITE I MASTER “A”.

Utrka je bodovana sa UCI bodovima kao i bodovima za Premier Ligu BiH gdje je naš reprezentativac Vedad Karić pokazao još jednom da je najbolji biciklista u državi, slavivši ubjedljivo ispred konkurenata iz Bosne i Hercegovine i tako došao korak bliže tituli osvajača Premier lige BiH u najjačoj kategoriji.

U ukupnom plasmanu je zauzeo 10. mjesto, što mu je omogućilo da na svoj konto doda još jedan jako vrijedan UCI bod.

“Jako lijep dan nas je pratio na utrci i evo sa ovom pobjedom sam potvrdio svoju dobru formu pred utrke državnih prvenstava koje su na rasporedu već od vikenda. Rezultat je sigurno mogao biti bolji u ukupnom plasmanu da nisam imao defekt u petom krugu, gdje sam morao trčati 3 kilometra sa biciklom pored sebe da bi došao do predviđenog mjesta za zamjenu točka, pa je to i razlog zbog kojeg moram biti zadovoljan sa postignutim rezultatom,” izjavio je Karić za naš radio.

Drugi vozač kluba Eldin Šarić je i pored problema sa mašinicom bio trećeplasirani u utrci Mastera, te sa novih 60 bodova povećao svoj bodovni saldo u Premier Ligi BiH.

Za klub koji je tek osnovan, Zenica treba da bude ponosna na uspjeh njegovih takmičara. Nadamo se da će naši Zeničani nastaviti sa rezultatima kao i do sada.

Zenica
scattered clouds
23 ° C
23 °
23 °
78 %
2.1kmh
40 %
uto
19 °
sri
26 °
čet
29 °
pet
22 °
sub
21 °

Posljednje objavljeno