16.8 C
Zenica
Utorak, Juni 18, 2019

Ukupno podjela

Zeničaninu Adisu Abazu jednomjesečni pritvor za neovlašteni promet oružja

Zeničaninu Adisu Abazu jednomjesečni pritvor za neovlašteni promet oružja

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenom Adisu Abazu, Sud Bosne i Hercegovine je donio rješenje kojim je djelimično usvojen prijedlog Tužilaštva, te je osumnjičenom Abazu određen pritvor i to iz pritvorskog razloga, postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike.

Pritvor po tom rješenju može trajati najduže mjesec dana računajući od dana lišenja slobode, odnosno najduže do 9. februara ove godine ili do drugačije odluke Suda.

Istim rješenjem odbijen je kao neosnovan prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora osumnjičenom Adisu Abazu zbog posebnog razloga, postojanje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

Adis Abaz je osumnjičen da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe, saopćeno je iz Suda BiH.

Zenica
scattered clouds
16.8 ° C
17 °
16.7 °
88 %
0.5kmh
40 %
uto
23 °
sri
25 °
čet
26 °
pet
29 °
sub
26 °

Posljednje objavljeno