15 C
Zenica
Ponedjeljak, Juni 17, 2019

Ukupno podjela

Zenička policija uhapsila počinioca teških krađa

Zenička policija uhapsila počinioca teških krađa

Dana 13.06.2018. godine, u jutarnjim satima, u ulici Crkvice, po naredbi Općinskog suda u Zenici, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su izvršili pretres stana koji koristi lice H.N., iz Zenice.

Prilikom pretresa stana pronađeni su predmeti koji potiču iz krivičnog djela teške krađe izvršene dan ranije, tačnije 12.06.2018. godine, u noćnim satima, u stan vlasništvo lica S.M., u ulici Jalimamov put, kada su otuđena dva laptopa, jedan tablet i zlatni nakit.

Otuđeni predmeti su oduzeti i bit će vraćeni vlasniku, a lice H.N., rođeno 1983. godine, iz Zenice, je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Prilikom pretresa pronađeni su i drugi predmeti za koje postoji sumnja da potiču iz teških krađa izvršenih u druge stanove, a za koja krivična djela se takođe sumnjiči navedeno lice.

Zavedenom kriminalističkom obradom, operativnim radom na terenu, kao i drugim poduzetima mjerama, službenici Odsjeka kriminalističke policije su za samo nekoliko sati, pored navedene teške krađe, uspješno rasvijetlili i zadokumentovali slijedeća krivična djela:

• Teška krađa u stan vlasništvo lica Z.S., koja je izvršena dana 12.05.2018. godine, u ulici Šerbin sokak, kojom prilikom su otuđeni tehnička roba, zlatni nakit i drugi predmeti.
• Teška krađa u stan vlasništvo lica D.M., koja je izvršena dana 12.05.2018.godine, u ulici Mehmeda Spahe, kojom prilikom su otuđeni tehnička roba, zlatni nakit, bankovne kartice oštećenog lica i dr.

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, protiv navedenog lica će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo opisane teške krađe.

Zenica
clear sky
15 ° C
15 °
15 °
87 %
1.5kmh
0 %
pon
20 °
uto
22 °
sri
25 °
čet
26 °
pet
26 °

Posljednje objavljeno