Ukupno podjela

Zenički školarci u posjeti Specijalnoj policijskoj jedinici Uprave policije MUP-a ZDK (FOTO)

Zenički školarci u posjeti Specijalnoj policijskoj jedinici Uprave policije MUP-a ZDK (FOTO)

Dana 30.10.2018. godine, u okviru projekta “Rad policije u zajednici”, učenici Međunarodne osnovne škole Zenica su bili u posjeti Specijalnoj policijskoj jedinici, u novoizgrađenom objektu Centra za obuku policijskih službenika i smještaj Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Grupa od pedeset učenika, od prvog do petog razreda, je došla u pratnji direktora i nastavnog osoblja i tom prilikom se upoznala sa radom navedene jedinice, gdje su im vođe timova i instruktori objasnili koje to sve poslove oni obavljaju dok su na dužnosti, te su im u jednom prijateljskom razgovoru govorili o policijskim akcijama, disciplini i timskom radu.

U okviru ove posjete, mališani su uz stručni nadzor i edukativno izlaganje instruktora obišli veći dio Centra, uključujući i prostor za smještaj specijalističke opreme, streljanu, fitness salu, bazen, alpinistički toranj i prostor za smještaj službenih pasa.

Najveće zanimanje zenički školarci su pokazali kada su, bez treptaja, posmatrali pokazne vježbe, koje su naši specijalci izveli samo za njih. Takođe su bili oduševljeni opremom i svim drugim predmetima koje su imali priliku vidjeti u policijskim prostorijama.

Nakon što se smirilo njihovo oduševljenje viđenim, u razgovoru sa policajcima svi su uglas rekli da će biti policajci kada porastu.

Prilikom pozdravljanja, pripadnici Specijalne policijske jedinice su, na čelu sa komandirom Hasić Senaidom, izrazili zadovoljstvo ovom posjetom, te naše mališane, pune utisaka, bezbjedno odvezli policijskim vozilima do škole, što je kod njih izazvalo dodatno oduševljenje i radost.

Zenica
clear sky
15 ° C
15 °
15 °
87 %
1kmh
0 %
sub
28 °
ned
29 °
pon
26 °
uto
23 °
sri
23 °

Posljednje objavljeno