20 C
Zenica
Subota, August 24, 2019

Ukupno podjela

Ženska teniska reprezentacija BiH sutra protiv Luksemburga

Ženska teniska reprezentacija BiH sutra protiv Luksemburga

Ženska teniska reprezentacija BiH u sastavu Dea Herdželaš, Jelena Simić, Nefisa Berberović i Anita Husarić, boravi u Atini gdje sutra počinju mečevi Grupe II Europa/Afrika zone Fed Cupa.

Umjesto kapitena Vojina Šukala koji iz zdravstvenih razloga ovoga puta nije mogao voditi našu selekciju, sa bh teniserkama je trener Emir Jesenković.

Prema ranije obavljenom žrijebu, sedam selekcija Grupe II podijeljeno je na dvije podgrupe: A u kojoj su Danska, Egipat i domaćin Grčka, te podgrupa B u kojoj su Norveška, BiH, Luksemburg i Izrael.

Mečevi obje podgrupe igraju se u naredna tri dana, nakon čega će prvoplasirane i drugoplasirane ekipe igrati play-off za prelazak u Grupu I Europa/Afrika zone, trećeplasirane ekipe će se međusobno boriti za ostanak u Grupi II, dok će četvrtoplasirana ekipa iz podgrupe B automatski preći u niži rang, odnosno Grupu III.

Teniserke BiH u srijedu 18.aprila/travnja igraju sa selekcijom Luksemburga, u četvrtak 19.aprila/travnja sa Izraelom, a u petak 20.aprila/travnja sa Norvežankama koje imaju najbolji ekipni ranking.

Zenica
thunderstorm with rain
20 ° C
20 °
20 °
88 %
1.5kmh
40 %
sub
16 °
ned
25 °
pon
25 °
uto
27 °
sri
28 °

Posljednje objavljeno