Ukupno podjela

Amerikanka pomoću trčanja smršala 40 kilograma

Amerikanka pomoću trčanja smršala 40 kilograma

Amerikanka Jen Duecker (31), koja je prije nekoliko godina imala ozbiljnih problema sa pretilošću, nakon upozorenja ljekara i poslije više od godinu dana aktivnog trčanja smršala je preko 40 kilograma, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Prije nego sam se zaljubila u trčanje nikada nisam bila aktivna, nikada. Nikada nisam učestvovala u sportskim aktivnostima, niti sam vježbala i nikada nisam trčala. Čitav život sam imala prekomjernu težinu. Nakon što sam rodila djecu, još više sam se udebljala i dostigla sam težinu od 95-96 kilograma. Nikada se nisam osjećala dobro u svojoj koži. Ipak, mislila sam to je moj život koji je takav i šta ja tu mogu. Mislila sam da se nikada neću osjećati lijepo i ugodno jer sam otišla previše daleko”, rekla je Duecker za portal “Runnersworld”.

Ispričala je kako je u oktobru 2016. godine posjetila ljekara koji joj je kazao da je u kategoriji ljudi koji boluju od pretilosti, objasnivši joj da je to ustvari bolest.

“Bila sam šokirana. Znala sam da imam prekomjernu težinu, ali sam plakala kada mi je ljekar rekao da bolujem od pretilosti. Zanemarila sam svoje tijelo i tretirala ga kao kontejner. Jela sam jako nekvalitetnu hranu i godinama nisam nikako vježbala”, kazala je ova Amerikanka.

Istakla je kako joj je ljekar savjetovao da počne sa svakodnevnom šetnjom u trajanju od 30 minuta.

“Tako sam počela šetati poslije večere. Također, ljekar mi je kazao da ako ozbiljno ne shvatim njegove savjete mogla bih završiti u bolnici ili još gore. Moja težina je uticala na moje srce, pluća, zglobove i prijetio mi je rizik da postanem dijabetičarka”, rekla je Duecker, dodajući da je tada koristila mnoge lijekove.

“Poslije nekoliko sedmica konstantnog šetanja, osjećala sam se dovoljno dobro da bih mogla početi i s trčanjem. Počela sam trčati dužinu od jednog kilometra nekoliko puta sedmično. Zatim sam povećavala dužinu. U međuvremenu mi je prijateljica predložila da zajedno trčimo dužinu od 5 kilometara, pristala sam i bilo je vrlo uzbudljivo”, ispričala je Duecker.

IzvorAA
Zenica
clear sky
15 ° C
15 °
15 °
87 %
1kmh
0 %
sub
28 °
ned
29 °
pon
26 °
uto
23 °
sri
23 °

Posljednje objavljeno