Bosnić: Očekujem da svi daju svoj maksimum u utakmicama

Objavljeno prije 6 mjeseci

U hotelu “Dubrovnik” u Zenici danas je Košarkaški savez Bosne i Hercegovine održao konferenciju za novinare povodom kvalifikacionih utakmica reprezentacije BiH za Svjetsko prvenstvo protiv Bugarske i Finske.

Prisutnima su se obratili Mirza Teletović, predsjednik Košarkaškog saveza BiH, Sumeja Mujkanović, pomoćnica gradonačelnika Zenice, Vedran Bosnić, selektor košarkaške reprezentacije i kapiten Miralem Halilović.

Predsjednik košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović se zahvalio na podršci i izrazio zahvalnost Gradu Zenica na gostoprimstvu.

Sumeja Mujkanović je zaželjela dobrodošlicu košarkaškoj reprezentaciji BiH u Zenicu.

“Zenica se odlučila biti domaćin košarkaškoj reprezentaciji BiH i nadam se da će biti puna arena 3. decembra. Imamo najbolju sportsku infrastrukturu u BiH i nadam se da će nakon nogometne reprezentacije i košarkaška reprezentacija pronaći svoj dom u Zenici”, kazala je Mujkanović.

“Ovo je neki novi zajednički početak. Hvala vam svima na podršci. Mi počinjemo sada neki novi ciklus i opredijelili smo se da dadnemo šansu mlađim igračima. Pojedini igrači nisu tu zbog određenih razloga. Naime, dosta njih je povrijeđeno, a neki nisu mogli doći zbog klupskih obaveza. Kada je u pitanju dovođenje nekih novih igrača mogu vam reći da u januaru planiramo da napravimo selekciju igrača. Trebat će nam strpljenja, ali moramo da guramo i da idemo jako”, kazao je Bosnić.

Miralem Halilović, kapiten košarkaške reprezentacije BiH je kazao kako je u timu dosta novih imena.

“Desila se smjena generacija. Trebat će nam dosta strpljenja. Ima dosta talenta u timu i materijala za rad, a s našim novim selektorom ćemo to izbrusiti i pokazati u budućnosti”, istakao je Halilović.

Podsjetimo, košarkaška reprezentacija BiH okupila se jučer u Zenici pred kvalifikacione utakmice koje će odigrati 30. novembra protiv Bugarske u Botevgradu i 3. decembra protiv Finske u Zenici.