13.9 C
Zenica
More
    Čokolada smanjuje rizik od srčanih oboljenja
    Čokolada smanjuje rizik od srčanih oboljenja

    Ukupno podjela

    Zenica
    few clouds
    13.9 ° C
    14 °
    13.9 °
    38 %
    1kmh
    20 %
    čet
    16 °
    pet
    14 °
    sub
    15 °
    ned
    18 °
    pon
    20 °
    Čokolada smanjuje rizik od srčanih oboljenja

    Čokolada smanjuje rizik od srčanih oboljenja

    Čokolada smanjuje rizik od srčanih oboljenja

    Konzumiranje tri rebra čokolade mjesečno smanjuje rizik od srčanih oboljenja za 13 odsto, ali svakodnevno uzimanje ove poslastice, koja sadrži mnogo šećera i masti, povećava taj rizik za 17 odsto.
    Prirodna jedinjenja u čokoladi flavonoidi poboljšavaju zdravlje krvnih sudova, a najzdravija je tamna čokolada, koja ima najveći nivo flavonoida i najmanji nivo šećera.

    Povremeno konzumiranje ovog slatkiša dobro je za zdravlje, odnosno tri rebra mjesečno.

    Srčana oboljenja pogađaju više od 900.000 ljudi u Velikoj Britaniji, a gotovo trećina umre u okviru godinu dana nakon uspostavljanja dijagnoze, piše “Dejli mejl”.

    Naučnici vjeruju da prirodna jedinjenja u čokoladi pomažu i kod smanjenja upalnih procesa.

    Međutim, najvažnija je umjerenost, čokolada je zdrava samo ako se jede povremeno, kažu istraživači.

    “Čokolada je važan izvor flavonoida koji su povezani sa smanjenjem upalnih procesa i povećanjem dobrog nivoa holesterola”, rekao je glavni istraživač Čajakrit Kritanavong sa Medicinskog fakulteta u NJujorku.

    On je dodao da, što je još važnije, flavonoidi povećavaju nivo azotnog oksida, gasa koji širi krvne sudove i jača cirkulaciju.

    “Međutim, pošto čokolada ima visok nivo zasićenih masti, ključ je u umjerenom konzumiranju”, rekao je on.

    Konzumiranje tri rebra čokolade mjesečno smanjuje rizik od srčanih oboljenja za 13 odsto, ali svakodnevno uzimanje ove poslastice, koja sadrži mnogo šećera i masti, povećava taj rizik za 17 odsto.
    Prirodna jedinjenja u čokoladi flavonoidi poboljšavaju zdravlje krvnih sudova, a najzdravija je tamna čokolada, koja ima najveći nivo flavonoida i najmanji nivo šećera.

    Povremeno konzumiranje ovog slatkiša dobro je za zdravlje, odnosno tri rebra mjesečno.

    Srčana oboljenja pogađaju više od 900.000 ljudi u Velikoj Britaniji, a gotovo trećina umre u okviru godinu dana nakon uspostavljanja dijagnoze, piše “Dejli mejl”.

    Naučnici vjeruju da prirodna jedinjenja u čokoladi pomažu i kod smanjenja upalnih procesa.

    Međutim, najvažnija je umjerenost, čokolada je zdrava samo ako se jede povremeno, kažu istraživači.

    “Čokolada je važan izvor flavonoida koji su povezani sa smanjenjem upalnih procesa i povećanjem dobrog nivoa holesterola”, rekao je glavni istraživač Čajakrit Kritanavong sa Medicinskog fakulteta u NJujorku.

    On je dodao da, što je još važnije, flavonoidi povećavaju nivo azotnog oksida, gasa koji širi krvne sudove i jača cirkulaciju.

    “Međutim, pošto čokolada ima visok nivo zasićenih masti, ključ je u umjerenom konzumiranju”, rekao je on.

    Čokolada smanjuje rizik od srčanih oboljenja
    Čokolada smanjuje rizik od srčanih oboljenja

    Posljednje objavljeno