Ukupno podjela

Nekoliko jednostavnih načina kako se riješiti uboda komaraca

Nekoliko jednostavnih načina kako se riješiti uboda komaraca

U ovim vrućim danima, nimalno nam ne olakšavaju naporne zujalice koje nam doslovno sišu krv. Pričamo o komarcima koji nisu dobrodošli u nijednom domu. Kako biste ih se što jednostavnije riješili, ako nemate ili ne želite koristiti industrijske proizvode, evo nekoliko jednostavnih načina koji bi vam trebali pomoći.

Upalite ventilator

Komarci nisu u mogućnosti dobro letjeti kada je vjetrovito, stoga je dobra ideja iskoristiti to znanje kako biste ih držali što dalje od sebe. Upalite ventilator i doslovno ćete ih potjerati iz prostorije.

Odjeća svjetlije boje

Ovi zujavi napasnici najčešće napadaju za vrijeme zalaska i izlaska sunca, a tada se kreću prema suprotnim bojama od horizonta, odnosno, traže mračnija mjesta. Upravo stoga lakše ćete ih privući u tamnijoj odjeći pa je naš savjet – odjenite bijelo.

Lavanda

Miris ove biljke insekti jednostavno ne podnose. Posadite je ispod prozora kako biste spriječili komarce da se približe vašem domu ili je stavite pored kreveta tijekom noći kako biste zujavce držali podalje od vas.

Klinčići

Isto kao i lavandu, insekti ne podnose miris ove biljke. Stavite zdjelu s vodom na vaš noćni ormarić i ubacite u nju nekoliko klinčića, piše Večernji list.

IzvorN1
Zenica
clear sky
22 ° C
22 °
22 °
78 %
2.1kmh
0 %
pet
24 °
sub
28 °
ned
26 °
pon
26 °
uto
20 °

Posljednje objavljeno