Neymar se ponovo sukobio u PSG-u

Objavljeno prije 1 godina

Spektakl na treningu i ‘redaljka’ nogometaša PSG-a za fotografiranje s posebnim gostom Kobeom Bryantom prikrila je eksces na istom tom treningu Parižana toga dana. Ne zadugo.

Naime, kako doznaje L'Equipe, Neymar je preburno reagirao kada je trener Unai Emery odlučio podijeliti momčadi u dvije grupe, te odmoriti one koji su igrali u Ligi prvaka u srijedu.

A baš prije treninga, na konferenciji za medije Emeryju je stiglo pitanje kako je zadovoljan Neymarom u prvim mjesecima Brazilčeva boravka u Parizu.

“Treba mu vremena. Prilagodba ne traje tjedan, dva, mjesec, dva ili šest. Možda mu treba više. Mi bismo htjeli da je brže, ali Neymar se mora prilagoditi na Pariz, suigrače i našu viziju igre. Kao i suigrači na njega.”

Da, Neymar je u prvih deset utakmica za PSG zabio devet golova i ima osam asistencija, rekli bi ljudi: O kakvom vremenu za prilagodbu ovaj priča?! Ali, evo o čemu priča: na treningu, dakle, u petak momčad se dugo zagrijavala, a potom ih je Emery podijelio u dvije grupe. Onima koji su u srijedu u Ligi prvaka igrali protiv Anderlechta (4:0) rekao je da se istegnu i slobodni su.

Neymaru se to nije dopalo, pa je prišao Emeryju i rekao mu da i on želi igrati na treningu. Ali trener je ostao krut:

“Ne, radije idi kući.”

“Pa utakmica je bila prije dva dana, odmoran sam, trebam i želim trenirati!”, govorio mu je Neymar. Uzalud.

Pa je ljutito napucao loptu i otišao s terena. Pred sportskim direktorom Anterom Henriqueom i koordinatorom kluba Maxwellom, koji se nisu miješali.

Neki kažu da su to uobičajene scene s treninga, ne samo PSG-a, ali zbog svoje cijene, a pogotovo nakon sukoba s Cavanijem, Neymara se drugačije gleda…