Održan sastanak sa investitorima NK Čelika (VIDEO)

Objavljeno prije 12 mjeseci

Kao što smo već pisali, potencijalni investitor Aydin Olgun stigao je danas hitno u Zenicu kako bi finalizirao dogovor sa predstavnicima NK Čelika, obzirom da je u utorak održana sjednica Skupštine ovog kluba na kojoj je smijenjen predsjednik kluba, kao i odgođeno izjašnjavanje o ulasku investitora u klub.

Nakon završetka sjednice Gradskog vijeća, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je inicirao sastanak u restoranu Trubadur u Zenici između investitora i predstavnika NK Čelika na kojem su prisustvovali mandatar Upravnog odbora Damir Bradarac, direktor Ismet Đugum, kao i predstavnici Nadzornog odbora i navijača.

Kako je dogovoreno, Aydin će u Zenici boraviti naredna dva dana kada i definitivno treba da se odlučiti da li će doći do ulaganja, odnosno preuzimanja 70% upravljačkih prava u ovom klubu.

Najvećih problema predstavlja činjenica da BiH nema adekvatan Zakon o sportu i Čelik je registrovan kao udruženje građana, pa bi što hitnije trebalo pronaći model kako i na koji način se regulisati ulaganje u ovaj klub.

Predloženo je između ostalog da se Čelik preregistruje u Društvo sa ograničenom odgovornošću, ali zakon to ne dozvoljava, pa ostaje opcija da se osnuje novo preduzeće i kao osnivači se upišu kako slijedi: investitori 70, Čelik 20 i Grad Zenica 10%.

Aydin Olgun je izjavio da će već sutra, ako treba, položiti 400.000 KM na notarski račun kao garanciju za ulazak u klub.

Kako je izjavio Aydin, u Čeliku tri igrača zadovoljavaju kvalitetom i u prelaznom periodu bi se doveli novi igrači koji bi trebali u prve tri utakmice osvojiti 9 bodova kako bi se osigurao opstanak u Premijer ligi.

Također, već u sljedeći utorak ili srijedu će biti rezervisan hotel u Turskoj za igrače Čelika koji bi obavili pripreme u ovoj državi.

Gradonačelnik Kasumović je izjavio da Gradska uprava stoji na raspolaganju investitorima i da će osigurati da imaju na raspolaganju stadion Bilino polje za odigravanje utakmica, osim kada je isti potreban reprezentaciji BiH. Također, naglasio je da bi Čelik dobijanjem investitora rasteretio budžet Grada za preko 350.000 KM, a čak bi i obavezu održavanja stadiona, za koje je do sada plaćano ALBI preko 160.000 KM, preuzeo investitor.

Sastanak Aydina Olguna sa predstavnicima NK Čelika

Posted by RADIO ZENIT on 28. prosinca 2017