Ukupno podjela

Petar Pan i izgubljeni dječaci dokazuju da oni mogu!

Petar Pan i izgubljeni dječaci dokazuju da oni mogu!

Godišnje obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom 3. decembra ima za cilj da promoviše razumijevanje problema invaliditeta i mobilizira podršku za dignitet, prava i dobrobit osoba sa invaliditetom.

U okviru obilježavanja ovog važnog datuma,JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama organizovao je prikazivanje predstave “Petar Pan i izgubljeno blago”.

Kako ističe Aida Demirović, uposlenica Dnevnog centra Zenica, štićenici ovog Centra su na ovaj način obilježili dan osoba sa poteškoćama i dokazali da mogu mnogo da doprinesu zajednici ukoliko im se za to pruži prilika.

“Želimo da pokažemo svim ljudima kako su osobama sa poteškoćama često uskraćena prava, a oni zapravo žele imogu mnogo da učine uz podršku zajednice”, ističe naša sugovornica.

Ovom predstavom, štićenici Centra predstavili su se 2. decembra i na Smotri dramskog stvaralaštva osoba sa poteškoćama u razvoju u okviru 4.IFET-a u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

Predstavu ” Petar Pan i izgubljeni dječaci” pogledali su učenici PU “Prva osnovna Montessori škola” koji se uvijek rado odazivaju na pozive iz Centra.

Zenica
clear sky
16 ° C
16 °
16 °
93 %
1.5kmh
0 %
uto
25 °
sri
25 °
čet
27 °
pet
29 °
sub
20 °

Posljednje objavljeno