Pregovarački tim NK Čelika o potencijalnim investitorima iz Turske i Katara (VIDEO)

Objavljeno prije 1 godina

Početkom ove sedmice u prostorijama NK Čelika su i zvanično počeli pregovori sa potencijalnim investitorima iz Turske i Katara.

Pregovarački tim NK Čelik koji čine Jasmin Memišević, Damir Bradarac, Ismet Đugum i Nura Soldin, zaduženi za pregovore sa potencijalnim investitorima, su održali sastanak sa predstavnicima investitora iz Turske i Katara koji su zainteresovani za ulaganje u Čelik. Obavljeni su preliminarni razgovori koji bi se trebali nastaviti iduće sedmice.

Advokatska kancelarija Zijad Šušić iz Sarajeva, koja predstavljala investitore, iskazala je određenu spremnost za ulaganja u NK “Čelik”, ali su naglasili da traže garanciju Grada za uložena sredstva kroz koncesiju stadiona “Bilino polje” na određeni vremenski period. Otvorena su i druga pitanja, način na koji će se kroz Statut dodijeliti upravljačka prava investitoru, trenutna finansijska situacija u Klubu i revizija dugovanja, koja se privodi kraju. Još uvijek je nepoznanica tačan iznos dugovanja koja nisu obuhvaćena reprogramom, jer se kroz reviziju došlo do podataka da je račun Kluba blokiran od strane pojedinih firmi i ljudi za koja su dogovanja izmirena, međutim u proteklom periodu niko iz rukovodstva NK “Čelik” nije slao zahtjeve da se skinu blokade sa računa, a ima dosta dogovanja koja su zakonski zastarjela, a vode se kao zvaničan dug i dosta je nejasnoća po pitanju tužbi firmi prema ovom klubu, a koji su bili sponzori NK “Čelika”.

Uslovi pregovaračkog tima NK “Čelik”, zaštita Kluba, ulaganja u igrački kadar, omladinski pogon i borba za izlazak na evropsku scenu biće tema sljedećeg sastanka.

Kompletnu press konferenciju za medije možete pogledati u nastavku.

Press NK Čelik: O investitorima

Posted by RADIO ZENIT on 12. listopada 2017