Sankcionisan veliki broj vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine

Objavljeno prije 2 godine
Foto: Ilustracija

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je, kako smo već informisali javnost, u proteklom periodu intenzivirala aktivnosti iz svoje nadležnosti, na kontroli vozača i vozila, te dokumentovanju i sankcionisanju prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH. Cilj naznačenih aktivnosti je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i prekršaja u saobraćaju, kako bi se unaprijedilo postojeće stanje, te postigao visok stepen bezbjednosti saobraćaja na putevima na području Zeničko-dobojskog kantona.

Naznače aktivnosti su poduzimane sa posebnim akcentom na dokumentovanje i sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja vozila. Tako su, u vremenskom periodu od 14.02. do 09.04.2017. godine, mobilni radarski sistemi na magistralnim cestama na području Zeničko-dobojskog kantona evidentirali i zabilježili 6399 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, a stacionarni radarski sistemi 1623 prekršaja.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će nastaviti sa aktivnostima na postizanju visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na području Zeničko-dobojskog kantona, te u tom smislu sprovoditi pojačane akcije, u kojim će se sankcionisati svi nesavjesni vozači i drugi učesnici u saobraćaju, zbog kršenja saobraćajnih propisa.