Selektor Šuman želi samodisciplinu i nacionalni naboj

Objavljeno prije 9 mjeseci

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH na današnjem okupljanju na Ilidži očekuje dolazak svih pozvanih igrača, izuzev golmana Benjamina Burića, koji će se zbog klupskih obaveza saigračima u državnom dresu priključiti dan kasnije.

Pred bh. timom su pripreme za dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Švajcarske, koje će ujedno biti i ključne u borbi za plasman u baraž.

Prema Šumanovom mišljenju tokom pripremnog perioda dvije stvari, uoči duela sa Švajcarcima, biće ključne, a to je samodisciplina svakog reprezentativca pojedinačno i nacionalni naboj koji mora biti na najvišem nivou, da bi se ostvario dobar rezultat, prenosi Anadolu Agency (AA).

Osim treninga bh. rukometaše tokom priprema očekuju i dvije kontrolne utakmice 5. i 6. januara protiv Saudijske Arabije u Beogradu.

Prije sedam dana Šuman je dobio lošu vijest iz Francuske, gdje je Senjamin Burić, pivot Nantesa u derbiju protiv Paris Saint-Germaina povrijedio križne ligamente koljena i moraće pauzirati šest mjeseci.

“Burić je operisan i pred njim je, nažalost, duga pauza. Umjesto njega sam odlučio pozvati Elmira Građana. Tu smo promjenu prijavili Evropskoj rukometnoj federaciji i čekamo potvrdu da je sve u redu. Želim da imamo na papiru da ga možemo registrovati za utakmice“, priča Šuman i nastavlja:

“Najviše promjena na spisku sam napravio kod golmana. Umjesto Nebojše Grahovca, Denisa Serdarevića i Damira Efendića pozvao sam Admira Ahmetaševića i Edina Tatara, jer želim na djelu vidjeti što više igrača. Jasno je da je Benjamin Burić naš prvi golman, ali vidjećemo i šta nam dvojica novajlija mogu donijeti kada je u pitanju kvalitet.“

Rukometni reprezentativci BiH treniraće na Ilidži do 30. decembra, kada će za novogodišnji praznik dobiti slobodno do 3. januara. Dva dana kasnije putuju za Beograd.