Selektor Šuman želi samodisciplinu i nacionalni naboj

Objavljeno prije 12 mjeseci

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH na današnjem okupljanju na Ilidži očekuje dolazak svih pozvanih igrača, izuzev golmana Benjamina Burića, koji će se zbog klupskih obaveza saigračima u državnom dresu priključiti dan kasnije.

Pred bh. timom su pripreme za dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Švajcarske, koje će ujedno biti i ključne u borbi za plasman u baraž.

Prema Šumanovom mišljenju tokom pripremnog perioda dvije stvari, uoči duela sa Švajcarcima, biće ključne, a to je samodisciplina svakog reprezentativca pojedinačno i nacionalni naboj koji mora biti na najvišem nivou, da bi se ostvario dobar rezultat, prenosi Anadolu Agency (AA).

Osim treninga bh. rukometaše tokom priprema očekuju i dvije kontrolne utakmice 5. i 6. januara protiv Saudijske Arabije u Beogradu.

Prije sedam dana Šuman je dobio lošu vijest iz Francuske, gdje je Senjamin Burić, pivot Nantesa u derbiju protiv Paris Saint-Germaina povrijedio križne ligamente koljena i moraće pauzirati šest mjeseci.

“Burić je operisan i pred njim je, nažalost, duga pauza. Umjesto njega sam odlučio pozvati Elmira Građana. Tu smo promjenu prijavili Evropskoj rukometnoj federaciji i čekamo potvrdu da je sve u redu. Želim da imamo na papiru da ga možemo registrovati za utakmice“, priča Šuman i nastavlja:

“Najviše promjena na spisku sam napravio kod golmana. Umjesto Nebojše Grahovca, Denisa Serdarevića i Damira Efendića pozvao sam Admira Ahmetaševića i Edina Tatara, jer želim na djelu vidjeti što više igrača. Jasno je da je Benjamin Burić naš prvi golman, ali vidjećemo i šta nam dvojica novajlija mogu donijeti kada je u pitanju kvalitet.“

Rukometni reprezentativci BiH treniraće na Ilidži do 30. decembra, kada će za novogodišnji praznik dobiti slobodno do 3. januara. Dva dana kasnije putuju za Beograd.