15.2 C
Zenica
More

    Ukupno podjela

    Posljednje objavljeno

    U Australiji nova vrsta kafe uz dodatak brokule

    U Australiji nova vrsta kafe uz dodatak brokule

    U Australiji se pojavila nova vrsta kafe – kafa s brokulom.

    Proizvođači su naime napravili prah od ovog povrća koji se može dodati u kafu, prenose mediji.

    Jedan kafić u Melbourneu je već uvrstio kafu s brokulom u svoju ponudu. Stručnjaci kažu da se brokula u prahu može koristiti i na druge načine. Recimo, ova super hrana se može dodati u supe, pečenja ili smoothie.

    Iako kafa s brokulom ne zvuči baš primamljivo, oni koji su je probali kažu da se povrće uopće ne osjeća. Obično se dodaje u espresso s toplim mlijekom.

    Prema najnovijim istraživanjima, 51 posto Australaca ne jede preporučene dnevne količine povrća i voća. Naučnica Maryann Augustin tvrdi kako su dvije kašičice praha od brokule jednake jednoj porciji povrća.

    Okus brokule nije baš svakome drag, a nekim ljudima se ne sviđa njezin izgled pa je ne žele jesti. Upravo zbog toga mnogo povrća završi na otpadu. Konzumacija brokule u prahu bi mogla spriječiti sve veće propadanje i bacanje hrane.

    Budući da je brokula bogata hranjivim tvarima kao što su vitamini skupine B, magnezij, kalij i cink, ovaj prah bi mogao imati povoljan utjecaj na zdravlje.

    Mnoga istraživanja su pokazala kako je brokula jako važna kod prevencije i liječenja raznih vrsta karcinoma. Ona se koristi za snižavanje kolesterola, štiti od bolesti srca, regulira krvni pritisak i probavu. Bogata je antioksidansima koji je čine jednom od najzdravijih namirnica.

    Maryann Augustin je rekla kako su brokulu u ovakvom obliku dali djeci u međuobrocima i jako im se svidjela. Sada ostaje na potrošačima da odluče hoće li ovaj prah staviti u svoju kavu ili će ga koristiti na neki drugi način.

    Pratite nas i na Twitteru, Facebooku i Instagramu.

    U Australiji se pojavila nova vrsta kafe – kafa s brokulom.

    Proizvođači su naime napravili prah od ovog povrća koji se može dodati u kafu, prenose mediji.

    - Reklama -

    Jedan kafić u Melbourneu je već uvrstio kafu s brokulom u svoju ponudu. Stručnjaci kažu da se brokula u prahu može koristiti i na druge načine. Recimo, ova super hrana se može dodati u supe, pečenja ili smoothie.

    - Reklama -

    Iako kafa s brokulom ne zvuči baš primamljivo, oni koji su je probali kažu da se povrće uopće ne osjeća. Obično se dodaje u espresso s toplim mlijekom.

    - Reklama -

    Prema najnovijim istraživanjima, 51 posto Australaca ne jede preporučene dnevne količine povrća i voća. Naučnica Maryann Augustin tvrdi kako su dvije kašičice praha od brokule jednake jednoj porciji povrća.

    Okus brokule nije baš svakome drag, a nekim ljudima se ne sviđa njezin izgled pa je ne žele jesti. Upravo zbog toga mnogo povrća završi na otpadu. Konzumacija brokule u prahu bi mogla spriječiti sve veće propadanje i bacanje hrane.

    Budući da je brokula bogata hranjivim tvarima kao što su vitamini skupine B, magnezij, kalij i cink, ovaj prah bi mogao imati povoljan utjecaj na zdravlje.

    Mnoga istraživanja su pokazala kako je brokula jako važna kod prevencije i liječenja raznih vrsta karcinoma. Ona se koristi za snižavanje kolesterola, štiti od bolesti srca, regulira krvni pritisak i probavu. Bogata je antioksidansima koji je čine jednom od najzdravijih namirnica.

    Maryann Augustin je rekla kako su brokulu u ovakvom obliku dali djeci u međuobrocima i jako im se svidjela. Sada ostaje na potrošačima da odluče hoće li ovaj prah staviti u svoju kavu ili će ga koristiti na neki drugi način.

    IzvorFena
    Zenica
    broken clouds
    15.2 ° C
    15.2 °
    15.2 °
    67 %
    1.9kmh
    73 %
    uto
    25 °
    sri
    5 °
    čet
    8 °
    pet
    8 °
    sub
    14 °