16.8 C
Zenica
Srijeda, Juni 19, 2019

Ukupno podjela

U Zenici panel diskusija na temu mentalnog zdravlja mladih

U Zenici panel diskusija na temu mentalnog zdravlja mladih

U subotu, 17.03.2018 godine od 12:00 do 14:00 će se u Gradskom muzeju u Zenici održati panel diskusija na temu mentalnog zdravlja mladih na kojoj će učešće uzeti stručnjaci iz oblasti mentalnog zdravlja i mladi koji aktivno djeluju u našoj zajednici.

Tema mentalnog zdravlja, pogotovo kod mladih, je skoro pa „zabranjena tema“ u našem društvu i o njoj se samo stidljivo priča u slučaju onog najgoreg.

Ova panel diskusije je upravo preventivnog karaktera i fokus diskusije će biti stavljen na uzroke i moguća riješenja, a za cilj ima podizanje svijesti o mentalnom zdravlju mladih i poticanje dijaloga u široj javnosti o ovom problemu.

„Sjetimo se definicije zdravlja od strane Svjetske zdravstvene organizacije: „Zdravlje predstavlja kompletno fizičko, mentalno i socijalno blagostanje, a ne samo odsustvo bolesti i nemoć.“ Mentalno zdravlje je dio sveukupnog zdravlja svakog čovjeka. Na panel diskusiji ćemo govoriti o mogućnostima unaprijeđenja mentalnog zdravlja“, poručuje mr.sc. Sedin Habibović, diplomirani psiholog i psihoterapeut koji će biti i moderator ove diskusije.

Učesnici panel diskusije:

Sedin Habibović, diplomirani psiholog i psihoterapeut
Ernad Bihorac, direktor Udruženja „Naša djeca“ Zenica
Adna Kepeš, članica Dječijeg parlamenta Grada Zenice
Predstavnik centra za mentalno zdravlje Zenice

Panel diskusija je dio šireg projekta koji će se u narednih par mjeseci realizovati u četiri bh. grada i to Zenica, Sarajevo, Mostar i Banja Luka.

Organizator panel diskusije je Udruženje „Naša djeca“ Zenica uz podršku Humanity in Action-a Bosne i Hercegovine.”

Zenica
clear sky
16.8 ° C
17 °
16.7 °
88 %
2.1kmh
0 %
sri
25 °
čet
27 °
pet
27 °
sub
29 °
ned
21 °

Posljednje objavljeno