Uvedene nove komunalne takse za telekome, benzinske pumpe, notare, advokate…

Objavljeno prije 12 mjeseci
Foto: Arhiv

U Zenici je danas u toku 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Zenice na kojoj je opet jedna od najzanimljivijih tačaka bila Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama, a na inicijativu gadonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

Nakon duže rasprave, kako smo i navikli kada su u pitanju različiti interesi, usaglašen je dopunjen prijedlog gdje bi se od 2018. godine povećale komunalne takse za telekomunikacije, telefonske i satelitske usluge, proizvodnja i distribucija električne energije, noćni barovi i diskoteke, proizvodnja i promet nafte i naftnih derivata, bankomati, poliklinike, stomatološke ordinacije, advokatski i notarski uredi… Vijećnici su Prijedlog prihvatili sa 16 glasova ZA, PROTIV nije bilo i 12 glasova SUZDRŽANI.

Prijedlog odluke možete pogledati OVDJE, uz napomenu da u ovaj dokument nisu uvrštene dodatne djelatnosti koje će tek biti oporezovane poput notarskih i advokatskih ureda, poliklinika, obzirom da je prijedlog izmijenjen na samoj sjednici.

Podsjećamo, tačno prije godinu dana, 29. decembra 2016. godine, Gradsko vijeće je usvojilo odluku o komunalnim taksama sportskim kladionicama. Više o tome pročitajte OVDJE.