Završena edukacija za sve u Gradu Zenici – “Znanje je cool”

Objavljeno prije 12 mjeseci

Događaj koji je obilježio završnicu niza edukacija u MZ Sejmen i prostorijama Centra za mlade INPUT je objava rezultata, kao i podjela uvjerenja i nagrada za najbolje.

Naime, edukacije i kursevi su bili iz različitih oblasti poput njemačkog i engleskog jezika, radionice informatike i šivenja.

Važno je istaći da je kroz kurseve prošlo oko 80 polaznika, jednako zastupljenih polova, a opet različitih zanimanja iz svih područja Grada Zenice. Neobična karakteristika ovih kurseva i druženja je da su polaznici bili osobe treće starosne dobi.

Polaznici i polaznice ovih edukacija imaju veliku korist od ovog projekta, što se pokazalo već sad, jer svoje stečeno znanje mogu iskoristiti kroz zapošljavanje i pokretanje malog biznisa.

Centar za mlade INPUT u Mjesnoj zajednici Sejmen implementira projekat “Znanje je cool” u okviru zajedničkog projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a koji sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Cilj aktivnosti projekta “Znanje je cool”- je poboljšanje uslova života mještana MZ Sejmen.

Cilj projekta ”Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana Bosne i Hercegovine u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti općinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica.