16.8 C
Zenica
Srijeda, Juni 19, 2019

Ukupno podjela

Na Dan Zenice otvorena Poliklinika “dr. Strika” (FOTO)

Na Dan Zenice otvorena Poliklinika “dr. Strika” (FOTO)

U Zenici je danas svečano otvoren jedan od najsavremenijih dijagnostičkih centara u regiji Poliklinika “dr. Strika”.

Poliklinika “dr. Strika” posjeduje digitaliziranu RTG opremu koja uključuje moderni RTG aparat i mamograf.

Nova Poliklinika nudi najsavremeniju ultrazvučnu dijagnostiku ( 3D, 4D, color triplex doppler) za dijagnostiku kardiovaskularnih oboljenja s mogućnošću CDFI cijelog tijela.

Pored toga tu je i specijalistička ambulanta neurologije s modernim EMNG aparatom.

“Danas se nalazimo pred objektom od 500m2 i 20-ak uposlenih. Veliki broj ljekara sa visokom stručnom spremom. Oprema je vrhunskog kvaliteta i vjerujem da će građani Zenice, ali i drugih mjesta to prepoznati. Posebnu zahvalnost upućujem Ekremu Oruču za finansijsku podršku u realizaciji ovog projekta”, kazao je u svome obraćanju dr. Alija Strika.

Svečanom otvorenju Poliklinike prisustvovali su Miralem Galijašević, Denis Zvizdić, Šemsudin Mehmedović, Bruno Bojić, kao i druge ličnosti iz javnog i političkog života.

Poliklinika “Dr. Strika” posjeduje i  tehnološki najnaprednijeg MRI uređaja 1,5T “GE Sigma Creator” koji nudi mogućnost dijagnostike do najsitnijih detalja cijelog tijela.

Novootvorena Poliklinika “dr. Strika” posjeduje novu i najmoderniju, u centralnoj Bosni jedinstvenu i potpuno automatizovanu hiperbaričnu komoru, sa osam mjesta, za terapije mnogih oboljenja, a posebno imunokompromitovanih pacijenata, hroničnih rana, komplikacija dijabetesa i niza drugih oboljenja.

Poliklinika “dr. Strika“ posjeduje i vlastitu laboratoriju koja je u skladu sa najvišim standardima laboratorijske prakse.

Poliklinika “dr. Strika” se nalazi na adresi Bistua Nuova br. 3, na ulazu u naselje Radakovo.

Zenica
clear sky
16.8 ° C
17 °
16.7 °
88 %
2.1kmh
0 %
sri
25 °
čet
27 °
pet
27 °
sub
29 °
ned
21 °

Posljednje objavljeno