14 C
Zenica
Ponedjeljak, August 26, 2019

Ukupno podjela

Nusmir Muharemovć dobitnik nagrade za najboljeg mladog glumca

Nusmir Muharemovć dobitnik nagrade za najboljeg mladog glumca

Bosansko narodno pozorište Zenica je, sa svojom predstavom „Ravna ploča“, prema dramskom tekstu Dragana Komadine i u režiji Lajle Kaikčije, 15. novembra otvorilo ovogodišnje, 35. regionalne pozorišne susrete u Brčkom.

Prethodne dvije godine Bosansko narodno pozorište Zenica je bilo apsolutni pobjednik Susreta. Tako je na 33. susretima predstava „Drang nach Westen“ osvojila čak šest nagrada, a kao najbolju ju je proglasio i Stručni i Žiri publike. Bosansko narodno pozorište Zenica je sa predstavom „Moja Fabrika“ prema knjizi Selvedina Avdića i u režiji Selme Spahić, prošle godine, osvojilo tri nagrade na 34. regionalnim susretima u Brčkom, među kojima i ,,Zlatnu statuu” za najbolju predstavu u cjelini.

Predstava „Ravna ploča“ je odigrana u okviru Takmičarskog programa 35. susreta pozorišta u Brčkom. Stručni žiri, koji su činila regionalno afirmisana glumačka imena: Senad Bašić, Ivo Gregurović i Danica Maksimović, ukupno je ovoj predstavi dodijelio tri festivalske nagrade. Tako je glumica Gordana Boban za ulogu Delfe dobila čak dvije nagrade Stručnog žirija i to: Grand prix Susreta i Nagradu za najbolju glumicu, dok je glumac BNP-a Nusmir Muharemovć dobitnik Nagrade za najboljeg mladog glumca 35. susreta kazališta/pozorišta BiH.

Prethodno je predstava „Ravna ploča“ kao festivalska premijera otvorila i Takmičarski program 17. festivala bh. drame.

Na ovom Festivalu, predstava je osvojila ukupno četiri nagrade i to dvije nagrade Stručnog žirija, kao i nagrade Novinarskog i Žirija publike. U narednom periodu su planirana nova gostovanja i festivalska učešća ove predstave sa repertoara BNP Zenica.

Zenica
scattered clouds
14 ° C
14 °
14 °
100 %
1kmh
40 %
pon
25 °
uto
28 °
sri
28 °
čet
28 °
pet
26 °

Posljednje objavljeno