16 C
Zenica
Nedjelja, Juni 16, 2019

Ukupno podjela

Održan 2. modul radionice ‘Jačanje roditeljskih vještina’ (FOTO)

Održan 2. modul radionice ‘Jačanje roditeljskih vještina’ (FOTO)

Nakon prvog modula radionice ”Jačanje roditeljskih vještina”, u toku ove sedmice ista grupa roditelja se sastala i iskoristila vrijeme za usvajanje novih znanja i metoda za rad sa djecom koja su izložena raznim lošim uticajima.

Bitno je napomenuti da su dva roditelja iz prethodne grupe roditelja, Mubera Šišman i Amir Zukić, a koji su članovi ”Neformalne mreže roditelja grada Zenica” držali oba modula kao treneri za radionice koje su i sami pohađali, te svoje znanje sada šire na druge roditelje. Ostali članovi  navedene grupe su bili kao podrška u svim dijelovima radionice.

“U tome je bit i svrha našeg djelovanja u Zenici u okviru rada sa roditeljima koji mogu pomoći djeci koja su pasivna, izložena štetnih uticajima okoline i društva u određenoj dobi.”

Drugi modul radionice ”Jačanje roditeljskih vještina” sadrži sljedeće teme: shvatanje pojma komunikacije, odgojni stilovi, razvoj djece i mladih, te povezanost sa neprilagođenim ponašanjima.

Naredni modul je planiran za sredinu januara, naredne godine.

Radionica je dio projekta “Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH” kojeg implementira IOM, a podržava Vlada Velike Britanije.

Zenica
clear sky
16 ° C
16 °
16 °
93 %
0.5kmh
0 %
ned
28 °
pon
19 °
uto
20 °
sri
25 °
čet
26 °

Posljednje objavljeno