16.8 C
Zenica
Srijeda, Juni 19, 2019

Ukupno podjela

“Škola u prirodi” za djecu i omladinu sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju

“Škola u prirodi” za djecu i omladinu sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju

Na Svjetski dan osoba sa Down sindromom, 21. marta 2019., Škola za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica je imala posebnu posjetu.

Predstavnici kompanije ArcelorMittal Zenica su obradovali učenike zeničke škole podrškom projekta “„Škola u prirodi“ koja se realizira u Ajdinovićima kod Olova.

Učenici ove škole sa svojim učiteljima i starateljima će u aprilu 2019. provesti kvalitetno vrijeme u prirodi, koje ovoj grupi djece i omladine ostaje u posebnom sjećanju.

Direktor Škole Tarik Salčinović je kazao da podršku ArcelorMittala imaju dugi niz godina.

“Saradnja sa Mittalom traje godinama i beskrajno smo zahvalni na tome. ‘Škola u prirodi’ je dio našeg plana i programa i zasigurno je projekt kojem se naši učenici najviše raduju. I prošle godine smo imali podršku Kompanije za ovaj projekt, i danas je bilo prijatno iznenađenje kada su nas predstavnici Kompanije posjetili. Naša škola broji 55 učenika i važno je kazati da ovo nije samo sponzorstvo projekta, ovo je uistinu dobro djelo koje našim učenicima i njihovim starateljima mnogo znači.”

G Gupta Devashis, tehnički direktor ArcelorMittal Zenica, sa svojim saradnicima uručio je poklon-ček u vrijednosti od 5.000 KM u ime Kompanije i poželio mnogo sreće i zadovoljstva u daljnjem radu.

Zenica
clear sky
16.8 ° C
17 °
16.7 °
88 %
2.1kmh
0 %
sri
25 °
čet
27 °
pet
27 °
sub
29 °
ned
21 °

Posljednje objavljeno