Ukupno podjela

U Zenici počeo 5. Dječiji film festival (FOTO)

U Zenici počeo 5. Dječiji film festival (FOTO)

Dječiji film festival i ove godine će obuhvatiti bogati filmski program sa više od 80 kino projekcija iz cijelog svijeta i više od 40 zabavnih i kreativnih radionica koje će biti održane u holu i na platou Multiplexa Ekran Zenica.

Denis Samardžić, direktor festivala, kazao je kako će ovogodišnji festival trajati deset dana, te da se očekuje preko 10.000 posjetilaca.

“Zbog velikog interesa za ovaj festival ove godine smo se potrudili da festival traje duže i da isti upotpunimo sadržajem koji će biti edukativnog karaktera. Mogu reći da je ove godine porastao interes osnovnih škola, kako sa područja Zeničko-dobojskog kantona, tako i škola sa područja Srednjo-bosanskog kantona, te ove godine očekujemo prisustvo više od 10.000 posjetilaca”, istakao je Samardžić na današnjoj konferenciji za novinare.

Menadžer festivala Mirza Begović je naglasio kako će ove godine biti održan veliki broj radionica.

“Dječiji film festival djeluje pet godina u Multiplex Ekranu Zenica. Osim što ima cilj da najmlađima bude zabavan program, cilj je i da im se pruži i određena edukacija. Tako da će i ove godine u holu, ali i na platou ispred Multiplex Ekrana biti održan veliki broj radionica”, kazao je Begović.

Multiplex Ekran se potrudio da i ove godine najmlađi uživaju u sadržajima festivala po povoljnim cijenama.

Podsjetimo, Dječiji film festival ove godine se održava u periodu od 29. oktobra do 7. novembra 2018. godine.

Zenica
clear sky
18 ° C
18 °
18 °
93 %
1kmh
0 %
pet
26 °
sub
27 °
ned
26 °
pon
25 °
uto
26 °

Posljednje objavljeno